Tools Social Media

Algemene Omschrijving

Social Media is een verzamelnaam voor online platformen waar gebruikers inhoud met elkaar delen en interactie kunnen hebben over die inhoud. Via platformen zoals Facebook, Twitter en YouTube delen gebruikers informatie en creëren ze een online netwerk.

Social Media platformen kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan: het verwerven van kennis, het volgen van andere gebruikers, het delen van informatie met het eigen netwerk van de gebruiker en het geven van presentaties. Een combinatie van deze verschillende functies en doeleinden komt ook regelmatig voor.

Wat alle social media platformen gemeen hebben, is het sociale aspect. Gebruikers kunnen met elkaar communiceren, reacties achter laten en inhoud met elkaar delen. Social media stelt mensen in staat om verbinding te maken met andere mensen die dezelfde interesses delen. Social media helpt je om snel toegang te krijgen tot informatie en om ideeën of activiteiten snel, goedkoop en efficiënt te promoten bij een grote groep mensen.